2024.07.23.

Lebilincselő olvasmány a Budai Milliárdosok

2 min read

Ha jól belegondolunk, mindenki gazdag szeretne lenni, bár ez a kiváltság viszonylag keveseknek adatik meg az életben. Tőke Péter műve, ami a Budai Milliárdosok címmel került forgalomba, éppen ezzel a témával foglalkozik. Ugyanakkor sok olvasó történelmi regénynek tartja, nem véletlenül, hiszen olvasás közben a gyermekkoruk jelenik meg előttük. A Budai Milliárdosok egy kegyetlen világba, a maffiakorszakba és ennek főszereplői körébe kalauzolja el az olvasókat.

A könyvből megtudhatjuk, hogy miről mesélnek, pletykálkodnak a milliárdos, milliomos urak, a tőlük szinte semmiben sem különböző maffiafőnökökkel, keresztapákkal. Persze nincs közöttük különbség, hiszen ma már előbbiek és utóbbiak egyaránt jól fésült, öltönyös üzletemberek. Aki ezt az olvasmányt a kezébe veszi, az képzeletben ott ülhet a mai sikeres üzletemberek között és hallgathatja, amit egymásról és magukról mondanak. A Budai Milliárdosok megmutatják a hétköznapi gyarló emberi arcukat, jópofáskodva, félretéve a nagyember pózt.

Hölgyek kedvence a történelmi romantikus regény

Általános nézet, hogy a romantikus regényeket a nők olvassák, szinte falják és ez valószínűleg így is van, de azért az olvasni szerető férfiak sem vetik meg az ilyen témájú olvasmányokat. Az egyik igazán népszerű történelmi romantikus regény Jane Austen Büszkeség és balítélet című műve. Ez a kedves bestseller könyv sokaknak a romantikus és az angol irodalom meghatározója. Még napjainkban is gondolkodásra késztet, mélyen áthat a mű klasszikus, angolos stílusa.

Férfi szereplőjének, a délceg úriembernek mogorva karaktere domináns. Tulajdonképpen, mint ahogyan ezen történelmi romantikus regény lapjain is megjelenik, a hölgyek az életben, minden körülmények között egy erős férfira vágynak. Ez egy kitörölhetetlen, gének szintjén megjelenő vágy, a romantikus regények elkerülhetetlen karaktere. Ha a férfiban megvan az áhított sárm, bármit elkövethet, mert a nő megbocsájt neki. Természetesen, megjelent nyomtatásban egyéb történelmi romantikus regény is, ami elvarázsolja az olvasót, tehát bőven van miből válogatnunk.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.