2024.06.16.

Ha baj van, segít a fűtésszerelő

2 min read

Bárki, aki egyszer is úgy kellett átvészeljen egy éjszakát a lakásában, házában, hogy nem működött a fűtésrendszer és kint tomboltak a mínuszok, még egyszer nem akarja ezt megtapasztalni. Nem sokban különbözik ez attól, mint amikor egy kietlen, alig lakott helyen elromlik az ember autója.

Ha valami baj van a rendszerrel, a fűtésszerelő segíteni tud. Egy szakértő tisztában van vele, hogy miként is működik a rendszer, ezért meghibásodás esetén azt is tudja, hogy minek köszönhetően fog a rendszer ismét hibátlanul funkcionálni. Tudja a fűtésszerelő, hogy a berendezés milyen módon melegíti fel a vizet, hogy működik a gázfűtés, és hogyan melegednek át a szobák.

Ennek köszönhetően legyen szó bármilyen problémáról is, pontosan tudja, hogy miként lehet ismét visszaállítani azt az eredeti formájába. Persze fontos megjegyezni, hogy a megfelelően karbantartott szerkezetek nem romlanak csak úgy el egyik napról a másikra, illetve nem kell számolni a zavaró hideggel, a furcsa zajokkal vagy a kellemetlen szagokkal sem a lakásban.

Ha bármelyiket is észleli az ember, nem érdemes várni a fűtésszerelő felkeresésével. Érdemes jóval a fűtési szezon megkezdése előtt komolyan foglalkozni ezzel, mert igen kényelmetlen és bosszús lesz majd, ha a tél kellős közepén romlik el és jön ki a fűtésszerelő.

Gázkazán szerelő nyílt és zárt égésterűeknél

Ugye a mai kazánok java része zárt égésterű, de sok helyen még mindig a nyílt égésterűek a népszerűek. Egy profi gázkazán szerelő mindegyikhez ért, ezért bármilyen problémával is találja magát szembe a tulajdonos, jól teszi, ha nem vár addig, amíg még nagyobb lesz a baj. De miben is tér el a kettő egymástól?

Ahogy a neve is mutatja, a nyílt égésterű a lakók környezetéből, azaz például az adott helyiség levegőjéből vonja ki az oxigént, és egy elvezető cső segítségével az égéstermék távozik a külvilág felé. Ezzel szemben a zárt égésterűek már két csővel rendelkeznek. A gázkazán szerelő által kialakított megoldással a külvilágtól vonják be az oxigént és szintén a külvilág felé adják le az égésterméket. Ezért is mondható sokkal biztonságosabbnak egy zárt égéstérrel bíró szerkezet.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.