2024.06.16.

Az öntözőrendszer tervezés komoly feladat

2 min read

Célszerű a kivitelezés minden lépését alaposan átgondolni. Az öntözőrendszer tervezés jelentősége megkérdőjelezhetetlen annak érdekében, hogy a későbbiekben ne adódjanak kellemetlenségek. Rengeteg előnye van az efféle berendezésnek. Mindig az előre beállított időpontban teszi a dolgát. Energiatakarékos, vagyis a telepítésével minden tekintetben jól jár. Az optimális időben való permetezéssel elkerülheti a párolgási veszteséget. Alapszabály, hogy egy zónába nem szabad alkalmazni szórófejeket és csepegtetést egyszerre, szóval különböző locsolási módszereket előnytelen vegyíteni.

Öntözőrendszer tervezés során figyelni kell arra, hogy a permetezés egyenletes legyen. A vizet úgy lehet a legjobban elosztani, ha szórófejtől-szórófejig locsol. Egymással szemben javasolt elhelyezni azokat úgy, hogy a lefedettség teljes legyen. Ha profikra bízza a feladatot, akkor elsősorban egy helyszíni felmérésre kerül sor. Az öntözőrendszer tervezés nagy odafigyelést és precizitást igényel. A szakértők a rendelkezésre álló vízforrás és a terület adottságai alapján kezdik el a munkát.

A kerti öntözőrendszer kiépítése nem bonyolult feladat

Ha szeretné, hogy a birtokán található zöldövezet csodaszép legyen, akkor elsősorban a megfelelő vízellátásról kell gondoskodnia. A kerti öntözőrendszer kiépítése kiváló döntés lehet, főleg akkor, ha figyelembe veszi a hazai éghajlati viszonyokat. A kézi locsolás rendkívül idő- és energiaigényes feladat. Egy tökéletesen beállított berendezés leveszi a terhet a válláról. Egyáltalán nem igényel felügyeletet, szóval napokig, sőt, hetekig rá sem kell nézni. Takarékosság szempontjából is előnyös a kerti öntözőrendszer kiépítése, hiszen a vízveszteség minimális locsoláskor.

Ez annak köszönhető, hogy beállítható éjszakai permetezésre, amikor nincs forróság, tehát a víz nem párolog el. Az automata variáció érzékelővel is fel van szerelve, ami biztosítja, miszerint esős időben ne történjen meg az, hogy túl sok folyadékot kap a növényzet. Csapadékos időben magától kikapcsol, majd amikor szükséges, akkor újra beindul. A kerti öntözőrendszer kiépítése által a pázsit és a virágok garantáltan egészségesek és szépek lesznek egész évben.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.