2024.07.23.

A kényelem és a melegség légkörét teremti meg a futószőnyeg

2 min read

A lakástextíliák az otthonosság és a kényelem légkörét teremtik meg, hangsúlyozzák a helyiség szépségét és feldobják a belső teret. A futószőnyeg esztétikai tulajdonsága azonban nem az egyetlen előnye annak, hogy ezt az elemet a belső térben használják. A lépcsők ezzel az anyaggal való borítása megakadályozza a csúszást, ami jelentősen csökkenti a fel- és lefelé vezető út során bekövetkező sérülések kockázatát. A fából készült lépcsőfokokat is megvédi a kopástól, így azok hosszú ideig megőrzik a szépségüket.

A futószőnyeg használatával a lépcső vagy a folyosó még fényűzőbbé és pompásabbá válik. A webshopunkban széles szín- és mintaválaszték áll rendelkezésre, így a termékeink tökéletesen illeszkednek a belsőépítészet stílusához. A fő ok arra, hogy a lépcsőt ilyen szőnyeggel díszítsük, hogy magas esztétikai tulajdonságokkal bír és kiegészíti a lakberendezés egészét. Ezen kívül elősegíti a lépcső élettartamának meghosszabbítását. A futószőnyeggel nincs csúszkálás, ezért kisebb a balesetveszély is.

Asztalformák és azokra illő terítők

A négyzet alakú abrosz négyzet alakú asztalon mutat a legjobban, de kerek asztalra is megfelel. A terítő elég nagy kell legyen ahhoz, hogy az egész asztalt befedje vagy elég kicsi, hogy az asztal közepén díszként használható legyen. A téglalap alakú textilek általában csak nagyon hosszú és csak a téglalap alakú asztalon mutatnak jól. Ha téglalap alakú asztalon négyszögletes terítőt használunk, akkor az vagy túl hosszú lesz mindkét végén vagy össze kell majd hajtani, hogy megfelelő hosszúságú legyen.

A kerek abrosz csak kerek asztalon mutat jól és elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy szépen lelógjon az oldalakon. Egy hivatalos rendezvényen a terítőnek lehetőleg majdnem teljesen a padlóig kell érnie, hogy eltakarja az asztallábakat, míg egy kevésbé hivatalos étkezésnél a rövidebb textil használata is elfogadható. Ügyelni kell arra is, hogy az abrosz kényelmesen feküdjön az asztalnál ülők térdén. Az ovális modellek különböző méretekben kaphatóak és gyakran használják ezeket téglalap vagy ovális asztalokon.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.