2024.07.23.

A cukorbetegség lábszárfekély megelőzhető kór

2 min read

Sok ember küzd a diabétesz valamelyik fajtájával. Sajnos ez a probléma, a cukorbetegség lábszárfekély gondoknak is ki van téve, vagyis ez az egyik kellemetlen velejárója, általában az alsó végtagokon jön elő. Nem kell megijedni, mert orvosolható, sőt, meg is előzhető mindez, ha odafigyelünk. Normalizálni kell az orvossal a vércukorszintet, ne legyen túlsúly, a vérnyomás és a koleszterinszint pedig szintben legyen.

Ha jelen van a cukorbetegség lábszárfekély megelőzhető, csak ellenőrizzünk minden apró tünetet, nehogy kialakuljon ez a komoly, úgymond mellékhatás. Ezt a másodlagosan kialakuló betegséget nem szabad félvállról venni, sajnos nem fog magától meggyógyulni, mindenképpen kezelni kell. A cukorbetegség lábszárfekély komoly dolog, de ha ápolva van, nem lehet gond vele. Van pár fontos dolog, amit meg kell tenni az egészségünk érdekében. Ezek a legfőbbek: fertőzés megszüntetése, keringés javítása, cukorháztatatás rendezése, idegek támogatása és sebgyógyulás elősegítése. Ha ezek megvannak, nem lesz probléma.

 Érszűkület kezelése házilag – tegyünk az egészségünkért!

Egy olyan egészségi gond, ami Magyarországon körülbelül 400000 embert érint. Általában az alsó végtagok valamelyikén alakul ki, de az érszűkület kezelése házilag is lehetséges, mi tehetünk magunkért a legtöbbet. Az ér keresztmetszetének a szűkülete megváltozik és akár az egész szervezetet is érintheti, de leginkább az alsó végtagokra jellemző. Oka lehet örökölhető is, de az életmódbéli tényezők szintén kiválthatják. Az érszűkület kezelése házilag nem bonyolult, hiszen csak kicsit nagyobb odafigyelés kell, hogy megmaradjon az egészségünk.

Az erek amolyan rugalmas falu csövek, amelyek átmérője nagyrészt állandó, csak kismértékben változik. Viszont a korral a rugalmasságuk csökken és a belső érfalra tapadó plakkok elősegítik a beszűkülést. De ne aggódjunk, mert az érszűkület kezelése házilag megoldható, figyeljünk oda magunkra, ne együnk túl sok zsíros ételt, a vérnyomásunkat ellenőriztessük, tegyük le a cigarettát, mozogjunk eleget és fókuszáljunk eme problémára jobban, ha esetleg cukorbetegek vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.