2023.09.30.

Új hobbi a foci mellé?

3 min read

Nem értek az autókhoz. Az érettségi után rögtön megcsináltam a jogsit, de szinte újra kellett kezdenem később tanulni a vezetést, mert akkoriban sokáig egyáltalán nem ültem autóba. Nem volt alkalom, most viszont kiköltöztünk egy olyan vidéki helyszínre, ahol nem túl ideális a tömegközlekedés. Ahonnan, pontosabban – Budapestre, ahol pedig dolgozom. Ez úgy egy éve történt.

Szerencsére megtaláltam ezt: metaautoszerviz.hu. Mert én olyan vagyok, hogy abban is gondos és féltő szellem dolgozik bennem, amely területet ismerem, de amin belül nem is vagyok járatos… Na ott mindenképp volt igényem, hogy előre elolvashassam, bármi baja is legyen az azóta (említettek miatt) vásárolt autómnak, azt miként fogják megjavítani, ha meg kell.

A Méta autószerviz gondolt rá, hogy én így gondolkodom… Illetve, hogy van egy rakás ember nyilván, aki hasonló lehet. És ők elég jól felmérhették, mi a szitu, hogyan kell felhasználóbaráttá válni. Ha például lengéscsillapító probléma adódna, az átvizsgálás pillanatától kezdve leírják, hogy mit hogyan csinálnak ők. És ezt végigolvasva minden ilyen aggódó, de a lengéscsillapító működéséről, meg ez egész mizériáról semmit sem tudó ember is megnyugodhat.

Lengéscsillapító esetén lehetséges mechanikus vizsgálat és szemrevételezés, vagy akár speciális, erre kitalált eszközzel való átvizsgálás. Ez százalékosan kifejezve mutatja meg az aktuális állapotot, ami az elhasználtságot illeti gondolom. (Tegyétek meg magatok is, hogy átböngészitek a metaautoszerviz.hu-n, ami érdekel, mert mindenre már nem emlékszem, de a lényeg, hogy az az élményem, hogy minden olyan világos, közérthető és megnyugtató volt mindig velük, mióta ide járok a még mindig újszerűen szeretett autómmal)

Elmagyarázzák eleve, hogy amitől lengéscsillapító probléma lesz valószínűsíthetően az az adott probléma… Ez is fontos! Nem feltétlenül a mi dolgunk diagnosztizálni mindent, de ha megtesszük, az nem haszontalan. Már csak arra az időszakra vonatkozóan is egyébként, amíg eljutunk a szervizig. Néha már ez sem mellékes, de a Méta oldala még abban is segít természetesen, hogy soha ne jussunk idáig el az autónk állapotát illetően. (Sok-sok olvasnivalóval) Segítenek megóvni, tippekkel okosan és olcsón karbantartatni azt.

Szóval, ha kanyarodásnál nem kellően stabil a kocsi, ha rendellenesen kopnak a gumik, ha fékezéskor rúgózást érzünk, gyanakodjuk a lengéscsillapítóra. De, ha más problémánk van, minden másnak is olvassunk utána a metaautoszerviz.hu-n tényleg! Akkor is szerintem, ha már elvittük hozzájuk a kocsit. Segít, ha értjük a járművünk működését, akár csak a testünkét.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.