2023.12.06.

Ráncok 50 felett – mi segíthet?

4 min read

50 felett vélhetően (sajnos) már nem az első ráncaiddal szembesülsz … a mimikai ráncok, az élesebb vonalak már egy ideje jelen vannak az életedben. De még nincs minden veszve, még nem késő változtatni, hogy lelassítsd a folyamatot.

Változtass az életmódodon!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni az életmód jelentőségét: a rendszeres sportolás, a bőséges vízfogyasztás, a kiegyensúlyozott (ha szükséges vitaminkiegészítéssel elért) táplálkozás mind hozzájárul ahhoz, hogy a bőröd megkapjon minden jót, amire belülről szüksége van. A legegyszerűbb a víziváson változtatni: akár pár hét alatt látványos változást érhetsz el, hátha akkor a többi elemhez is kedves kapsz!

Figyelj oda a bőrödre!

A legkárosabb környezeti hatás ami a bőrödet érheti (és igen, ráncokat is okoz) az UV sugárzás. Minden egyes nap, még télen is alkalmazz fényvédőt vagy arckrémet fényvédővel legalább az arcbőrödön, hogy megvédd a bőrödet az UV sugárzástól. Ha már van rajtad pigmentfolt, vagy öregségi folt, akkor még inkább, hiszen ezek az UV sugárzás hatására csak tovább sötétednek.  Az UV károsodott bőr, vízhiányosabb, szárazabb, a szabadgyökök károsítják miközben a korral csökken a regenerálódási képessége. Ha fényvédőt alkalmazol, akkor egy komoly bőrkárosító/bőröregítő tényezőt iktatsz ki.

Cseréld le kozmetikumaidat gyengéd összetevőkre: a túl agresszív tisztítószerek, arclemosók, a bőrt érdemben nem tápláló kőolajszármazékok, a felesleges vegyi anyagok tömkelege mind-mind terhelést jelent a bőrödnek. Az erős tisztító tenzidek felboríthatják a bőröd természetes egyensúlyát, kiszárítják azt. Pedig az öregedő bőrnek amúgy is az egyik fő problémája a vízmegtartó képesség csökkenése. Száraz bőrön a ráncok is mélyebbnek tűnnek!

Milyen arckrémet használj?

A legfontosabb hogy találj egy arcbőröd, korod és bőrállapotod szempontjából ideális, hatásos ránctalanító krémet: pl. a legjobb ránctalanító krém 50 felett tipikusan már gazdagabb, zsírosabb textúrájú, lehetőleg a kollagéntermelést ösztönző hatóanyagokkal, vízmegtartó hialuronsavval, lehetőleg retinollal,  kőolajszármazékok, felesleges illatanyagok, színezékek és ami a legfontosabb hormonkárosító tartósítószerek nélkül.

Az arckrém már nem elég

50 felett bizony már mást is be kell vetni, ha még nem használsz szérumokat, akkor itt az ideje megismerkedni velük. A szérumok egy-egy hatóanyagot koncentráltan tartalmaznak, könnyű állagúak, folyékonyak, így ideálisak arckrém előtti rétegnek. Az öregedés jeleinek csökkentésére a retinol az ideális.  Ha még nem ismered, akkor tudd meg mi a retinol. A kutatások alapján ténylegesen hatásos, anti-aging összetevőről van szó, amely gyors és látványos változást jelenthet a bőrödnek. De emellett választhatsz hialuronsav szérumot bőröd ideális hidratálásáért, vagy c-vitamint ha pigmentfoltokkal küzdesz. Használj reggel-este más szérumot, így többféle hatóanyagot juttatsz a bőrödbe.

A szemkörnyék is figyelmet kíván

Végezetül az arcod merre legalább ugyanakkora ha nem nagyobb figyelmet kell fordítanod a szemkörnyékre. Itt ha lehet még finomabb a bőr, ráadásul a ráncok mellett a korral a reggeli szem alatti puffadtság is fokozódhat. Egy jó szemránckrém lehetőleg szemkörnyéki szérummal például koffeines szérummal kiegészítve érdemben javíthat a szemkörnyék állapotán.

És persze, fogadd el a ráncaidat: ők már veled maradnak, de a fenti trükkökkel jelentősen lassíthatod az újabbak megjelenését!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.