2024.02.24.

Lepd meg a párod! Így lesz biztonságos a férfi intim gyanta

5 min read

A ma innovatív kezdeményezéseit gyakran éri kritika konzervatív hangok által: “Bezzeg az én időmben!”, “Enélkül is megéltünk eddig is!”. Természetesen; a hangsúly a minőségen van! Élni sokféleképpen lehet, de az evolúció egyik lényege épp a minőség fejlődése. Valamint be kell látnunk, hogy nem minden annyira újkeletű, mint elsőre tűnik. Gondoljunk csak a szőrtelenítésre, melyre nagyszüleink még ferde szemekkel tekintettek, pedig már Kleopátra is népszerűsítette. S ha már gyanta, legyen intim! S ha egyenjogúság, akkor ne csak hölgyek, hanem férfiak számára is! Férfi intim gyanta? Érzékeny részhez értünk! Oldjuk fel a tabukat: itt az idő beszélni róla!

A mezítelen igazság

Bár természetes szőrzetünknek megvan a fiziológiai rendeltetése, már az ókori ember is érzékelte, hogy  mások az életkörülményei, s így igényei is, mint a barlanglakó, olykor alig ruházott ősembernek, akinek valóban hasznos volt a bundázott külső.

A szőrtelenítés egy, az antik időkből eredeztethető, szépészeti beavatkozás, melyet ma már sokan sokféleképp valósítanak meg. Borotva, epilátor, gyanta, lézeres eljárások a leggyakrabban alkalmazott megoldások; a maguk előnyeivel és hátrányaival

A gyantázás hagyománya az ókorban lett megalapozva. Lényege a szőrnek a szőrtüszővel együtt történő eltávolítása mechanikus úton, természetes vagy mű-, illetve meleg vagy hideg gyanta segítségével. A kezelt felülettől függően beszélhetünk hónalj, lábszár, comb, kar, mellkas, bajusz s intim gyantázásról.

Intim gyantázás

Mind a női mind a férfi intim gyanta esetén a szeméremszőrzet eltávolításáról beszélünk, amely gyakran kiterjed a fenék területeire is. A szőrzet ezen területről való eltávolítása lehet részleges, teljes, illetve, férfi intim gyantázás esetén kibővített változat (Fecske és Boxer gyantázás).

Az eljáráshoz keressük fel kozmetikusunkat. Azzal azonban számoljunk, hogy se a női se a férfi intim gyantázást nem végzi el akármelyik, gyantázást is gyakorló kozmetikus! Ez ugyanolyan speciális szakterület, mint ahogy nem minden varrónő vállalja menyasszonyi ruha készítését sem.

Az intim gyantázásnak az esztétikán túlmutatóan egészségügyi, higiéniás céljai is vannak. A kezelt terület sokkal alaposabban tisztítható; a mikroorganizmusok kevésbé tudnak megbújni; mérsékeltebb lesz a lokális izzadás; s ezekből következtethetően a kellemetlen szagok is hamarabb távoznak.

Az esztétikai szempontok pedig magukért beszélnek: strand, öltöző, nyári ruházat, szerelmi együttlét. A szőrtelenítés, gyantázás, általánosságban véve, a hölgyek körében népszerűbb és elterjedtebb. A szőrzet kifejezetten férfias sokak szerint. S ez való igaz egyes testtájakon, de nem feltétlen mindenhol.

Mi a helyzet “odalent”?

Az intim területek szőrtelenítését többnyire ma is a nők végzik vagy végeztetik el maguk számára, általában hagyományos kozmetikussal. Pedig mind az esztétikai, mind a higiéniai szempontok egyaránt vonatkoztathatóak férfiakra is.

Az elismerendő, hogy mind a hölgyek mind a férfiak intim gyantázása kifejezetten hasznos dolog. Ennek ellenére még mindig sokan hanyagolják el testük ezen területét, aminek legfőbb okai a kivitelezésben keresendőek.

Legyen szó női vagy férfi intim gyantázásról, nem csupán fizikai, hanem pszichológiai   kellemetlenségekkel is szembe kell nézni. A szőrszálak eltávolítása eleve nem leányálom, bár tudjuk, hogy rengeteg múlik a szakértő kezeken és az alkalmazott kozmetikumok minőségén. Mindemellett a szégyenérzet, a gátlásosság, a kiszolgáltatottság érzete a fő korlátozó tényezők. S míg hölgyek körében ez pár alkalom után könnyedén levetkőzhető, a férfiak esetében, a nemek közti különbségek állandósága miatt, ez nehézkesebb folyamat.

Férfi intimkozmetikus

S milyen nemű az a kozmetikus? Természetesen hölgy. S bár az imént taglaltuk az intim gyanta előnyeit, több hölgy félve engedi el párját intim gyantázásra, illetve a férfiak is könnyen zavarba kerülnek a női kozmetikusok láttán. Pedig, ahogy a hölgyek is eljárnak a férfi nőgyógyászhoz kivizsgálásra, a férfiak is rávehetik magukat erre az áldozatra; valamint a hölgyek is gyakorolhatják a bizalom művészetét.

Mitől lesz biztonságos a férfi intim gyantázás?

Az intim gyantázás eleve speciálisabb körülményeket, alkalmazott kozmetikumokat, eszközöket, valamint egy empatikusabb, megértőbb s egyidejűleg gyakorlottabb kozmetikust kíván meg. A Naturitinél, Magyarország egyik első intimkozmetikájában minden szükséges feltétel teljesül. A Naturiti szalonokban alkalmazott innovatív eljárás, a Naturiti Microwaxing során bőr- állapotfelmérésben, személyre szabott bőrápolásban, kedves, mosolygós fogadtatásban, hozzáértő, gyakorlott kezek által végzett kezelésben lehet részünk.

A Naturiti sikerének titka az alaposság, a feladatra szánt megfelelő mennyiségű idő, az egyéni megközelítés, a természetes kozmetikumok alkalmazása, valamint a szőrtelenítési folyamat komplexként való kezelése. Ezen legutóbbi magában foglalja az előzetes felmérést, magát a szőrtelenítést, az irányított Micropeelinget és a regeneráló vegán bőrápolást.

A Naturiti szalonokban az intim gyantázásra szakosodott, megértő, kedves, empatikus intimkozmetikusok dolgoznak, akik másodállású “pszichológusokként” látják el vendégeiket. Előttük se szégyenlősségre, se féltékenységre, se félelemre nincs szüksége senkinek. A Naturiti kozmetikusai garanciát jelentenek a biztonságos férfi intim gyantázásra.

Az intim higiénia fontos részét képezi az intim gyantázás mindkét nem esetében. A kellemetlenségek minimalizálása érdekében forduljunk mindenképp megbízható, empatikus, erre szakosodott kozmetikusokhoz! S ha már magunk megbizonyosodtunk az intim gyanta kozmetikus szakértelemről és emberileg is meg vagyunk elégedve, ajánljuk párunknak is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.