2024.07.23.

Csakra karkötő választás tudatosan

2 min read
Csakra karkötő

A csakra tulajdonképpen nem más, mint az emberi test pszichikai, energetikai központi magja. A hinduizmus szerint hét fő csakra létezik, a színek alapján pedig ásványok társíthatóak hozzájuk, így a csakra karkötő kapcsán is ezek kerülnek fókuszba. A csakra karkötő működésének megértéséhez elsőként azt érdemes tisztázni, mit is jelent maga a hét csakra és mivel társíthatóak.

Az alulról felfelé felsorolandó csakrák között alul helyezkedik el a gyökér csakra. Ebből adódóan a szenvedély, a szexualitás jelképének is számít, vörös színe az erővel és az önbizalommal társítható. Hasonlóan a gyökér csakrához, a szakrális csakra is szerepet játszik a termékenységben, a szexuális kisugárzásban és a nemiség megélésében. A jellemző narancssárga szín fokozza az életörömöt, kreativitással és optimizmussal segíti a lelki egyensúly megvalósítását. A sárga szín jellemezte napfonat csakra a borostyánnal, jáspissal, tigrisszemmel, citrinnel társítható.

Hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben feldolgozzuk érzelmeinket, felvállaljuk önmagunkat és életöröm költözzön mindennapjainkba. A rózsakvarc, jáde, aventurit csatlakoztatható leginkább a szív csakrához. A szív, a szeretet és az önzetlenség megélését éppen úgy megkaphatjuk ezektől az ásványoktól, mint a kiegyensúlyozottságot és az oly sokak által vágyott harmóniát.

A torok csakra már csak elhelyezkedéséből adódóan is a kommunikáció, a kreatív önkifejezés és a nyitottság szimbóluma. Az ametiszt, a fluorit és a lepidolit a maguk indigókék, lila színével a harmadik szem csakra kövei, amelyek fizikai és spirituális megerősödést teremtenek. És végül a csakra karkötő állandó részesei az ametiszt és a hegyikristály, amelyek a korona csakra területeit erősítik.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.