2024.06.16.

Az autószőnyegek nagyon fontos kiegészítők

2 min read

Bár az autószőnyegeket csak kiegészítőnek tekintjük, nélkülük elképzelni sem lehet,hogy az autó padlóját hogyan védhetnénk más módon a szennyeződéstől és a nedvességtől.

Sok autótulajdonos komolyan veszi a jármű belsejének a tisztaságát. Óvatosan lerázzák a koszt vagy a havat a cipőjükről, mielőtt a volán mögé ülnének, és ugyanezt követelik meg az utasoktól is.

De ezek az „intézkedések” nem elegendőek az autó padlójának a védelmére. Ezért vagy rendszeresen meg kell tisztítani az eredeti kárpitot az autómosóban, vagy megfelelő autószőnyeget kell vásárolni, amely visszatartják a vizet, a homokot vagy a port.

Ha egy kicsit számolunk az autószőnyegbe való beruházás sokkal kényelmesebb és költségtakarékosabb megoldásnak számít.

Annak érdekében, hogy a belső tér percek alatt tisztává és rendezetté váljon, elegendő csak lerázni vagy lemosni a gumi autószőnyeget.

A textil autószőnyeg tisztítása már nem ilyen egyszerű.

Hogyan válasszunk egy jó autószőnyeget?

Az ideális autószőnyeg fő követelménye a biztonság. Miközben a sofőrnek vezetés közben szinte folyamatosan mozog a lába, az autószőnyegnek nem szabad elcsúsznia.

Ezért a jó autószőnyegnek nem szabad a padlón mozogni, és az ember lába sem nem csúszhat meg a szőnyeg felületén. Ha az autószőnyeg összegyűrődik, sürgősen ki kell cserélni, mielőtt balesetet okozna.

A textil autószőnyegekből sokféle forma és szín létezik. A legtöbb modell könnyen felszívja a vizet, de nem képes aztvisszatartani, ezért csak a száraz évszakban használják őket. A drágább textil autószőnyegek gumírozott aljjal rendelkeznek, ezért sokan nemcsak nyáron, detélen is használják.  Mosás után a textil autószőnyegeknek meglehetősen hosszú a száradási ideje, ami korlátozza hatékonyságukat.

Tekintettel a textil ​​hátrányaira, az autósok többsége inkább anedvességnek és vegyszereknek ellenállóbb gumi autószőnyeg modelleket választják.

Válasszunk körültekintően autószőnyeget, figyeljünk a minőségre, anyagra, atapadási felületre és a tartósságra.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.