2024.06.16.

11 fontos infó a Zöld Hitelről

2 min read

Remek lehetőséghez juthatnak azok, akik igazán energiahatékony házat szeretnének építeni, vagy ilyet vásárolnának. A Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében akár 70 millió forint hitelt is felvehetnek. Következzen 11 fontos információ!

 1. A Zöld Hitelt csak magánszemélyek vehetik igénybe.
 2. Minimum 5, maximum 25 év lehet a futamidő.
 3. A kamat a Zöld Otthon Hitel teljes futamidejében fix 2,5%. THM 2,66%
 4. Legalább 4 millió, maximum 70 millió forintot igényelhetünk zöld otthon lakáshitelként.
 5. A jegybank 200 milliárd forintos forrást biztosít, a bankok ebből hitelezhetnek az embereknek.
 6. A Zöld Hitel mellé a kormányrendeletnek köszönhetően akár 0% kamatozású „zöld csokot” is igényelhetünk. A „zöld csok” hitel és a támogatott zöld otthon lakáshitel azonban együttesen legfeljebb 70 millió forint lehet.
 7. A Zöld Otthon Program feltétele, hogy a kölcsön összege nem magasabb, mint a fedezetül ajánlott lakóingatlan értékbecsléskor megállapított forgalmi értékének 80%-a. A hitelbiztosítási érték 100%-nál sem lehet több.
 8. A Zöld Otthon Hitelből származó összeget nem lehet ingatlan korszerűsítésére igényelni. Csakis új építésű ingatlan vásárlására vagy építésére fordítható.
 9. Több hiteltípussal ellentétben az NHP Zöld Otthon Hitelt nem kötik gyermekvállaláshoz vagy ahhoz, hogy legyen gyermekünk.
 10. Egyedülállóként is igényelhető. Ehhez viszont szükséges, hogy a jövedelmi helyzet lehetővé tegye a törlesztést.
 11. A NHP Zöld Otthon Hitelt csak akkor lehet hitelkiváltásra használni, ha a kiváltani kívánt kölcsön piaci alapú zöld lakáshitel.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.